Stuc-deco een eeuwen oude afwerking, in een nieuw jasje!


Stuc-Deco stijgt razendsnel in populariteit.

 

Zo ook de ontwikkeling van technieken en mogelijkheden.
De Inspiratie voor Stuc Deco komt voort uit de paar duizend jaar oude kalktechniek van Tadelakt. Met kalk en zeep werd in badhuizen en stoombaden een waterdichte laag gecreëerd. De laag was stootvast doordat deze met een halfedelsteen werd gepolijst. Dit proces was zeer arbeidsintensief en ook het onderhoud moest zeer regelmatig plaatsvinden. Het resultaat was een stootvaste marmerachtige afwerking. Omdat het hier om puur handwerk ging was geen enkel oppervlak hetzelfde. StucDeco combineert deze zeer oude traditie van authentieke afwerkingen met onze vraag naar een uniek resultaat en zeer goede eigenschappen. De afwerking is slijt- en stootvast, onderhoudsarm en goed reinigbaar. Afhankelijk van de methode van verwerken en kleuring kan met StucDeco een authentieke tadelakt look verkregen worden maar ook een strakke betonlook behoort tot de mogelijkheden.

 

 

StucDeco is een slijtvaste reinigbare afwerking en wordt toegepast op muren en vloeren. Het is een heel dun laagje kalk met pigment (kleurstof) dat door een uniek proces versteend. De stukadoor brengt als het ware een laagje natuursteen aan. Zo krijgt u een unieke ambachtelijke afwerking.

StucDeco kan worden toegepast op elke stabiele ondergrond. Muren, vloeren maar ook op keukenbladen en meubels. Het aanbrengen van StucDeco wordt door vakmensen uitgevoerd die hiervoor speciaal zijn opgeleid. Zij weten exact hoe het product verwerkt wordt en wat de eventueel voorbereidende werkzaamheden zijn om de ondergrond te prepareren zodat een goede StucDeco afwerking wordt verkregen.

StucDeco wordt veel toepast in badkamers en keukens. Het product is zeer geschikt voor natte ruimtes en ondergronden die goed reinigbaar moeten zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan een wand in de keuken achter het aanrecht of de plek waar gekookt wordt. Vloeren zoals cementdekvloeren, tegel of plavuizen vloeren kunnen met StucDeco worden afgewerkt. Ook vloeren met vloerverwarming zijn geschikt om met StucDeco te worden afgewerkt. Het product is bij uitstek geschikt voor renovatie werkzaamheden in horeca, winkel- en openbare ruimtes.

 

De grote voordelen van StucDeco in bouw of verbouwfase
• Bestaande ondergronden zoals tegels kunnen blijven zitten. Dit bespaart kosten voor breken en afvoer van puin plus natuurlijk minder herrie en stof.
• Doordat de laagdikte zeer gering is kunnen bij renovaties bestaande deuren en plinten intact worden gelaten.
• Er kan snel en effectief een totale renovatie worden uitgevoerd. U zit niet lang in de rommel.

 

De grote voordelen van StucDeco in het gebruik

• Prachtige unieke afwerking
• Milieuvriendelijk
• Slijtvast en sterk
• Onderhoudsarm
• Goed reinigbaar (Speciale StucSoap)

Kleuren
De kleuren van StucDeco zijn stuk voor stuk uniek en worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Aarde kleuren en natuursteen kleuren kunnen in verschillende nuances worden toegepast. Kijk in de showroom van uw StucDeco dealer hier staan de handgemaakte stalen zodat u een beeld krijgt van de mogelijkheden. Beschouw StucDeco afwerking als een afwerking met natuursteen.